Maito-ohdake eli milk thistle terveysvaikutukset

Maarianohdake (Milk thistle) terveysvaikutukset – silymariinin hyödyt

Maarianohdakkeella (milk thistle) on rikas käyttöhistoria luonnollisena lääkkeenä useisiin vaivoihin. Tätä kasvia on käytetty vuosisatojen ajan perinteisessä lääketieteessä, ja sen käyttöä on kirjattu jo muinaisessa Kreikassa ja Roomassa. Maarianohdake sisältää voimakasta antioksidanttia nimeltä silymariini, joka suojaa maksaa vaurioilta ja edistää yleistä terveyttä.

Maarianohdakkeen terveysvaikutus maksaan toimii siis antioksidantin kautta suojaamalla maksasoluja vaurioilta ja edistämällä uusien solujen uusiutumista. Lisäksi milk thistlellä on anti-inflammatorisia eli tulehdusta vähentäviä vaikutuksia.

Osta netistä

VerkkokauppaOstoksille

Lisäravinteet, urheiluvaatteet ja varusteet Fitnesstukun laajasta valikoimasta.
Siirry verkkokauppaan

Suomalainen hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa.
Siirry verkkokauppaan

Apteekkituotteet ja uutuudet kauneuteen ja hyvään oloon. Edullisesti.
Siirry verkkokauppaan

1. Maksa ja maarianohdakkeen terveyshyödyt

Kuten todettua, maarianohdaketta käytetään yleisesti maksan terveyden tukemiseen ja maksasairauksien, kuten kirroosin, hepatiitin ja rasvamaksasairauksien, hoitoon. Tutkimukset ovat osoittaneet, että milk thistle voi parantaa maksan toimintaa ja vähentää maksatulehdusta.

2. Kolesterolin lasku

Maarianohdakkeen on osoitettu alentavan veren kolesterolitasoja, mikä voi vähentää sydänsairauksien ja aivohalvauksen riskiä.

3. Apua sokeritautiin

Maarianohdakkeen on osoitettu parantavan verensokerin hallintaa tyypin 2 diabeetikoilla. Sillä voi myös olla suojaava vaikutus diabeettisia komplikaatioita, kuten hermovaurioita ja munuaisvaurioita, vastaan.

4. Syövän ehkäisy

Tutkimukset ovat osoittaneet, että maarianohdakkeella voi olla syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia, erityisesti rinta-, keuhko- ja eturauhassyövän ehkäisyssä ja hoidossa.

5. Ihon terveyshyödyt

Maarianohdake edistää ihon terveyttä vähentämällä tulehdusta ja oksidatiivista stressiä. Se voi myös auttaa parantamaan sairauksia, kuten aknea ja psoriaasia – tai ainakin vähentää niiden oireita.

6. Ruoansulatuskanavan terveysvaikutukset

Maarianohdakkeen on osoitettu parantavan ruuansulatuksen terveyttä vähentämällä suoliston tulehdusta ja edistämällä hyödyllisten suolistobakteerien kasvua.

7. Painonpudotus

Milk thistle voi myös vaikuttaa painonpudotukseen vähentämällä tulehdusta ja oksidatiivista stressiä, mikä voi edistää painonhallintaa ja vähentää metabolisen oireyhtymän vaikutuksia.

Ravinnelisät

Maarianohdaketta on saatavilla lisäravinteena mm. kapseleina, tabletteina ja nestemäisinä uutteina. On aina tärkeää noudattaa tuotteen etiketissä ilmoitettua suositeltua annostusta.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että maarianohdakella on lukuisia käyttötarkoituksia ja terveysvaikutuksia yleisen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Halusitpa parantaa maksan terveyttä, alentaa kolesterolitasoja, hallita paremmin diabetesta, ehkäistä syöpää tai parantaa ihon ja ruoansulatuskanavan terveyttä, maarianohdake voi olla hyödyllinen ravinnelisä.