1 RM maksimilaskuri

Penkkilaskuri – laskuri penkkipunnerrukseen, kyykkyyn ja maastavetoon Wendler 1 RM

Yhden toiston maksimi (1RM) laskeminen on tärkeä osa voimaharjoittelua. Se on suurin paino, jonka voit nostaa yhdellä toistolla oikealla tekniikalla. Oman 1RM:n tunteminen eri liikkeissä voi auttaa sinua asettamaan realistisia tavoitteita, seuraamaan edistymistä ja luomaan tehokkaan harjoitusohjelman. Yltä löydät ilmaisen Jim Wendler 1RM-laskurin kolmeen suosituimpaan nostoon: penkkipunnerrus, maastaveto ja kyykky.

Penkki 1RM Laskuri

Jos haluat käyttää penkkilaskuria, kirjoita nostamasi paino ja suorittamiesi toistojen määrä laskimeen. Laskin arvioi 1 RM maksimin antamasi painon ja toistojen perusteella.

Maastaveto-laskin

Maastavedon 1RM laskeminen on samanlaista kuin penkin. Syötä nostamasi paino ja suorittamiesi toistojen määrä ylle, niin laskuri arvioi maksimipainon. Muista, että maastaveto on teknisesti haastavampi nosto kuin penkkipunnerrus, joten on tärkeää käyttää oikeaa tekniikaa ja neuvotella PT-valmentajan kanssa, jos olet täysin uusi maastanoston parissa.

Kyykyn maksimilaskuri

Kyykky on toinen suosittu nosto, joka vaatii oikeanlaista asentoa ja tekniikkaa. Kyykky 1RM -laskimen käyttäminen on samanlaista kuin muutkin maksimilaskimet. Syötä nostamasi paino ja suorittamiesi toistojen määrä, niin laskin arvioi 1RM maksimisi.

Vinkkejä laskurien käyttöön

Vaikka 1RM-laskimet voivat olla hyödyllinen työkalu edistymisen seurantaan, on tärkeää käyttää niitä oikein vammojen välttämiseksi ja tarkkojen tulosten saavuttamiseksi.

  • Käytä oikeaa tekniikkaa: Jotta voit arvioida 1RM maksimin tarkasti, sinun on käytettävä oikeaa tekniikkaa nostaessasi. Tämä tarkoittaa oikean asennon ja liikeradan käyttöä.
  • Ole rehellinen toistoistasi: saadaksesi tarkan arvion, ole rehellinen tekemiesi toistojen määrästä. Jos pysähdyit ennen epäonnistumista, arvio ei välttämättä ole tarkka. Ei siis huijaamista!
  • Älä luota pelkästään laskuriin: Vaikka 1RM-laskurit voivat olla hyödyllisiä, ne eivät ole idioottivarmoja. Harkitse muiden menetelmien käyttöä edistymisen seuraamiseen, kuten painon ja toistojen seurantaa tietyllä prosenttiosuudella 1RM:stä.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että penkki, maastaveto ja kyykky maksimilaskuri voi olla hyödyllinen työkalu voimaharjoittelun edistymisen seurantaan ja tavoitteiden asettamiseen. Ilmaisen Jim Wendler laskimen avulla voit arvioida 1RM maksimin ja luoda tehokkaan harjoitusohjelman.