Beeta-alaniini käyttö ja annostus

Beeta-alaniini käyttö, annostus ja vaikutukset

Beeta-alaniini on aminohappo, jonka tehtävänä on toimia karnosiinin aktivaattorina. Karnosiini vaikuttaa energiatasoihin ja erityisesti lihaskestävyyteen lihaksen hapokkuutta säätämällä.

Beeta-alaniini on ainut beeta-muotoinen aminohappo, joka esiintyy sellainsenaan luonnossa. Lihaksissa beeta-alaniinista muodostuu histidiinin kanssa karnosiinia. Tutkimukset osoittavat, että karnosiinipitoisuuksia voidaan kasvattaa sekä nauttimalla suoraan karnosiinia että ottamalla beeta-alaniinia lisäravinteena. Karnosiini on lisäravinteena selkeästi kalliimpaa, joten pelkkä beta-alaniinin nauttiminen on edullisempaa ja tarjoaa silti kaikki samat edut.

Osta beeta-alaniinia netistä

VerkkokauppaOstoksille

Lisäravinteet, urheiluvaatteet ja varusteet Fitnesstukun laajasta valikoimasta.
Siirry verkkokauppaan

Suomalainen hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa.
Siirry verkkokauppaan

Apteekkituotteet ja uutuudet kauneuteen ja hyvään oloon. Edullisesti.
Siirry verkkokauppaan

Tiesitkö tämän? Suun kautta nautittuna karnosiini hajoaa ruoansulatuksessa beeta-alaniiniksi ja histidiiniksi. Myöhemmin yhdistävän entsyymin vaikutuksesta aineet muuttuvat luustolihaksissa takaisin karnosiiniksi. Suun kautta nautittuna beeta-alaniini hoitaa saman homman paljon edullisemmin.

Karnosiini pidentää lihasten toimintakykyä, sillä se alentaa lihassolujen sisäistä pH-arvoa. Lihasten sisäinen pH-säilyy siis pidempään sopivanan liikuntaan ja rasitukseen ja näin hapoille meneminen hidastuu. Korkeammat karnosiinitasot tarkoittavat siis parempaa lihaskestävyyttä. Lihasten ns. “puskuri” kasvaa ja kestävyys ja anaerobinen suorituskyky paranevat.

Parhaat tulokset eivät ilmene heti vaan vasta muutaman viikon käytön jälkeen. Tuotetta tulisi siis käyttää yhtäjaksoistesti pidempään, jotta edut saataisiin käyttöön.

Annostus

Hyviä tuloksia saadaan jo 5 gramman päiväannoksilla. Ihossa saattaa kuitenkin ilmetä kihelmöintiä yli 2 gramman ylittävillä kerta-annoksilla. Kihelmöinti voidaan minimoida ottamalla beeta-alaniinia 2-4 kertaa päivässä noin 2 gramman kokoisina annoksina. Tällä tavoin hyödyt saadaan maksimoitua samalla kun kihelmöinti minimoidaan. Imeytymisen nopeuttamiseksi voit nauttia beeta-alaniinin kanssa nopeita hiilihydraatteja.

Huom! Kasvisruokavaliota noudattavilla saattaa esiintyä myös histidiinin puutostilaa. Tällöin kannattaa harkita myös histidiinilisien ottamista.