Kaalisoppadieetti

Kaalisoppadieetti – lue ohje ja kaalisopan resepti

Kaalisoppadieetti on tunnettu pikadieetti, joka syntyi alunperin amerikkalaisessa sairaalassa, kun sydänleikkauspotilaiden piti nopeasti pudottaa painoaan. Ylipainoisen potilaan riskit olivat tiettävästi niin paljon suuremmat, että kaalisoppadieetillä suorastaan pelastettiin henkiä. Ompa moni suomalainenkin jo ehtinyt tutustumaan kaalisoppaan ja dieettiin sen ympärillä.

Kaalisoppadieetin perusajatuksena on, että pienillä kalorimäärillä, vähäisillä hiilihydraattimäärillä ja kaalin ja vihannesten nesteitä poistavalla vaikutuksella paino putoaisi jopa 5 kiloa tai enemmän viikossa. Tätä dieettiä ei tulisi noudattaa kuitenkaan kuin korkeintaan kolme viikkoa kerrallaan tai kunnes paino on pudonnut tuon 5.8 kiloa.

Tiesitkö tämän? Kaalisopassakin on dieetin raaka-aineena useita ongelmia: Ensinnäkin, tällä dieetillä harvoin saat tarpeeksi proteiinia. Lisäksi painosta suuri osa putoaa nesteinä, osa rasvana ja hieman jopa lihaksina. Nesteitä voi poistaa helpommillakin tavoilla. Lisäksi tässä dieetissä hyvien rasvojen saanti saattaa jäädä liian vähäiseksi.

Kaalisopan resepti:

  • 1 kaali
  • 3 purjoa
  • 3 sipulia
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 säilyketomaattitölkkiä
  • 1 kokonainen varsisellerinippu
  • 1 vähäsuolainen liemikuutio

Valmistus: Paloittele, kattilaan veden peittoon, mausteeksi chiliä, pippuria, valkosipulia tai -pippuria. Suolaa kuitenkin vain vähän. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia.

Reseptit viikon dieetille

Päivä 1 : Syö 1 hedelmä, vettä + sokeroimatonta mehua, keittoa niin, että nälkä lähtee.

Päivä 2 : Syö vihreitä vihanneksia (ei kuitenkaan papuja, avocadoa tai herneitä) ja keittoa. Illalla saat ottaa yhden ison uuniperunan teelusikallisella voita, juomaksi vettä koko päivän ajan.

Päivä 3 : Vihanneksia niin kuin haluat (ei kuitenkaan perunaa!) ja hedelmiä, vettä ja keittoa runsaasti.

Päivä 4 : Luonnonjugurttia ja rasvatonta maitoa ilman rajoituksia, 3 banaanina, vettä ja keittoa riittävästi.

Päivä 5 : Naudanlihaa noin 250-350 grammaa, tomaatteja 6 kappaletta, vettä runsaasti ja keittoa nälkään.

Päivä 6 : Syö jälleen 250-350 grammaa naudanlihaa tai vähärasvaista broileria tai kallkunaa, vihanneksia (ei peruna), vettä ja keittoa runsaasti.

Päivä 7 : Saat ottaa kokojyväriisiä ja vihanneksia vapaasti, päälle vettä ja keittoa niin että nälkä lähtee.

Tämän jälkeen dieetti tulisi aloittaa alusta. Älä kuitenkaan noudata tätä päivärytmiä yli kolmea viikkoa kerrallaan.