Mikä on äijädieetti

Äijädieetti – mistä oikein on kyse?

Äijädieetti on nimensä mukaisesti miesten laihdutus- ja painonhallintamenetelmä. Kuten olettaa saattaa, äijät eivät halua nähdä nälkää eivätkä vältä lihaa!

Äijädieetin perusta: Lihaa, kanaa, kalaa, juustoa, kananmunia ja kasviksia syödään suhteellisen vapaasti, mutta turhia tyhjiä hiilihydraatteja vältetään. Periaatteessa siis versio karppaamisesta eli VHH:sta.

Optimoi aineenvaihdunta ja ravintoaineet

Äijädieetin laihdutus ei siis perustu kalorien suureen pudotukseen, vaan ravintoaineiden optimoimiseen. Kun hiilihydraattien määrää pudotetaan, normalisoituvat veren sokeriarvot suhteellisen nopeassa ajassa. Äijädieetin omalla sivustolla kerrotaan, että ohjelma alkaa erillisellä Reboot-jaksolla, joka opettaa kehon käyttämään rasvaa tehokkaammin hyväkseen. Tietysti syömällä enemmän kasviksia ja suhteellisen puhtaita proteiineja (ei esim. pelkkää makkaraa), kaloritkin saattavat pudota.

Vaikka paino lähtisikin nopeasti putoamaan, on kaikkien ruokavalioiden tarkoitus olla pitkäaikaisempia projekteja. Tarkoitus on, että laihduttamisen lisäksi opit uusia terveellisiä elämäntapoja, jotka pysyvät mukanasi pitkään.

Verkkopalvelu ohjaa

Äijädieetti-verkkopalvelussa on itse ohjelman lisäksi ravintoainelaskuri, painonseuranta, verensokeriseuranta, kuntotesti ja 120 tehokasta HIIT-harjoitusta rasvanpolton tueksi. Treenaaminen ja kuntoilu ei tosin ole äijien ruokavalion keskiössä. Se on vapaaehtoinen, mutta ehdottomasti suositeltava tukitoiminto.

Lisäksi palvelusta löytyy runsaasti erilaisia ateriakokonaisuuksia – yhteensä koko 8 viikon äijädieetin keston ajaksi.

Äijädieettiä myy ja palvelua ylläpitää suomalainen Method Makia.

Me ajattelimme katsastaa tarkemmin mistä on kyse ja hankkia kokemuksia tästä suomalaisesta ruokavaliosta!