Miten eroon pahanhajuisesta hengityksestä

Miten eroon pahanhajuisesta hengityksestä – top 6 vinkit

Pahanhajuinen hengitys on ongelma, joka vaivaa monia suomalaisia. Etenkin kahvin ja teen juojat sekä tupakoitsijat tietävät, että välillä käry on todella kova. Tässä artikkelissa annamme kätevät vinkit siihen miten pääset eroon pahanhajuisesta hengityksestä ja olet freesinä koko päivän!

1. Pese hampaat, puhdista hammasvälit (YLLÄTYS!)

No kaikki me sen tiedämme: hampaat tulee pestä aamuin ja illoin. Suuhun kertyneet bakteerit aiheuttavat pahanhajuista hengitystä ja pääsevät tekemään tuhojaan ja oikein muhimaan suussa yön ajan. Pahimmaksi tilanne muodostuu, jos suuhusi jää pieniä paloja ruokaa. Pese hampaat ja puhdista hammasvälit siis joka ikinen aamu ja ilta.

2. Harjaa kielesi

Yllättävää kyllä, kieli on erittäin merkittävässä osassa pahanhajuisessa hengityksessä. Vuonna 2018 tehdyn tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka harjasivat kielensä X:n muotoisella liikkeellä kärsivät vähemmän pahanhajuisesta hengityksestä kuin muut. Mitä tämä X-liike sittein tarkoittaa? Juuri sitä miltä se kuulostaa. Peset kielesi vetämällä oikeasta takakulmasta vasempaan etukulmaan – ja vasemmasta takakulmasta oikeaan etukulmaan. Siis X-muodostelmassa. Tämän jälkeen jatkat vielä keskeltä ylhäältä alas. Sama sarja tulisi tehdä vähintään 6 kertaa.

Saattaa kuulostaa monimutkaiselta taikauskolta, mutta näin tutkimuksessa selvisi.

3. Pidä suu kosteana

Kuiva suu saa sinne kertyneet solut kerääntymään kieleen, poskiin ja ikeniin. Riittävä kosteus (sylki) pitää huolta siitä, että ruoka ja bakteerit liikkuvat eivät pääse kertymään. Pidä siis vettä aina lähellä ja juo jatkuvasti.

4. Kokeile alkoholitonta suuvettä

Alkoholi kuivattaa. Ja kuten yltä jo huomasimme, kuiva suu on huono asia hajun kannalta. Jos siis kärsit muutenkin jo kuivasta suusta, kokeile alkoholitonta suuvettä ja saatat päästä eroon pahanhajuisesta hengityksestä.

5. Muista purkka

Tuliko lounaalla syötyä sipulia, valkosipulia tai vaikkapa purjoa? Haju on varmasti mielenkiintoinen. Pidä siis mukana purkkaa ja nappaa pala tai kaksi lounaan tai välipalan päälle. Pysäytät happohyökkäyksen ja naamioit pahanhajuisen hengityksen raikkaalla mintulla tai muulla maulla. Muista valita 100 % xylitol-purkka hampaidesi terveydeksi.

6. Mene lääkäriin

Kyllä, jos hengityksesi haisee yhä vain, on syytä käydä lääkärissä. Joskus ongelma voi olla esimerkiksi syömissäsi lääkkeissä (jos syöt sellaisia), nenän onkaloissa tai vaikkapa kertyneessä hammaskivessä, joka tulisi poistaa hammaslääkärissä. Lääkäri osaa auttaa sinua varmasti ja pääset lopultakin eroon pahanhajuisesta hengityksestä.