Miehen terveystarkastus ilman lähetettä

Miehen terveystarkastus säännöllisesti – myös ilman lähetettä

Kroppa käy ikääntyessään läpi paljon muutoksia. Osa muutoksista voi lisätä riskiä tiettyihin terveysongelmiin. Säännölliset miesten terveystarkastukset ovat välttämättömiä terveysongelmien varhaisessa havaitsemisessa ja ehkäisyssä sekä kroonisten sairauksien hallinnassa. Säännöllisten terveystarkastusten hyödyistä huolimatta miehet hakeutuvat naisia harvemmin ennaltaehkäisevään hoitoon. Voit halutessasi käydä terveystarkastuksessa jopa täysin ilman lähetettä. Me kerromme miten.

Säännöllisten terveystarkastusten edut

Säännölliset terveystarkastukset tarjoavat monia hyötyjä.

 • Terveysongelmien varhainen havaitseminen: Monet sairaudet, kuten korkea verenpaine, korkea kolesteroli ja diabetes, voidaan havaita varhaisessa vaiheessa rutiiniseulonnalla terveystarkastuksessa. Varhainen havaitseminen mahdollistaa nopean hoidon ja taudin etenemisen hallinnan, mikä voi estää komplikaatioita ja parantaa tuloksia.
 • Tulevien terveysongelmien ehkäisy: Säännölliset tarkastukset voivat auttaa tunnistamaan muun muassa sydänsairauksien ja syövän riskitekijöitä. Esimerkiksi tupakoinnin lopettaminen, terveen painon ylläpitäminen ja säännöllinen liikunta voivat kaikki vähentää näiden sairauksien riskiä.
 • Parempi kroonisten sairauksien hallinta: Miehille, joilla on kroonisia sairauksia, kuten diabetes, sydänsairaus tai niveltulehdus, säännölliset terveystarkastukset ovat välttämättömiä heidän tilansa seuraamiseksi ja hoitosuunnitelman mukauttamiseksi.
 • Parempi yleinen elämänlaatu: Kun terveysongelmiin puututaan varhaisessa vaiheessa ja kroonisia sairauksia hoidetaan, miehet voivat nauttia paremmasta yleisterveydestä ja elämänlaadusta ikääntyessään.

Monen asiat voidaan myös todeta ilman lääkärillä käynti tai ilman virallista lähetettä.

Suositellut terveystarkastukset miehille

Miesten suositellut terveystarkastukset vaihtelevat iän ja henkilökohtaisen terveydentilan mukaan. Jotkut tärkeimmistä miesten tarkistuksista ovat kuitenkin seuraavat.

 • Vuotuiset lääkärikäynnit: Vuosittainen lääkärikäynti on miehille tilaisuus keskustella mahdollisista huolenaiheistaan lääkärinsä kanssa ja saada ennaltaehkäisevää hoitoa, kuten rokotuksia ja syöpäseulontoja.
 • Verenpaineen ja kolesterolin tarkastukset: Korkea verenpaine ja korkea kolesteroli voivat lisätä sydänsairauksien, aivohalvauksen ja muiden terveysongelmien riskiä. Miesten verenpaine ja kolesteroli tulisi mitata säännöllisesti.
 • Diabetesseulonta: Miehet, jotka ovat ylipainoisia tai joiden suvussa on diabetesta, tulee seuloa säännöllisesti diabeteksen varalta.
 • Kolorektaalisyövän seulonta: Miesten tulee aloittaa paksusuolensyövän seulonta 45-vuotiaana tai aikaisemmin, jos heillä esiintyy suvussa sairautta.
 • Eturauhassyövän seulonta: Miesten tulee keskustella eturauhassyövän seulonnan riskeistä ja hyödyistä lääkärinsä kanssa 50-vuotiaasta alkaen tai aikaisemmin, jos heillä on kohonnut riski.
 • Ihosyöpäseulonta: Miesten tulee käydä ihotautilääkärin ihosyövän seulonnassa vähintään kerran vuodessa, jos heillä on ollut auringonpolttamia tai aiempaa ihosyöpää.
 • Näkö- ja kuulotutkimukset: Miesten näkö- ja kuulotestit tulee tehdä säännöllisesti, varsinkin ikääntyessään.

Puhti terveystarkastus

Puhti.fi on palvelu, jonka avulla voit selvittää, miten oma elimistösi voi! Palvelu tarjoaa useita erilaisia testivaihtoehtoja.

Puhdin suosituin testipaketti, niin sanottu Puhti-terveystarkastus sisältää 30 eri mittaria, jotka antavat sinulle monipuolisesti tietoa siitä, miten elimistösi voi. Mukana on mm. täydellinen verenkuva, kolesteroli, verensokeri, D-vitamiini, ferritiini, tulehdustila sekä kilpirauhasen, maksan ja munuaisten toiminta.

Saat Puhdista kaikki testit helposti ja nopeasti ilman lääkärin lähetettä.

Puhti pieni mainos

Lopeta tekosyyt, käy tarkastuksessa

Monet miehet välttävät lääkäriin menoa useista syistä, kuten hinnan takia, huonojen uutisten pelosta tai koska he väittävät olevansa niin kiireisiä. Nyt on kuitenkin aika jättää tekosyyt taakse ja varata aika.

Säännölliset miesten terveystarkastukset ovat välttämättömiä terveyden ylläpitämiseksi ja vakavien terveysongelmien ehkäisemiseksi. Pysymällä ajan tasalla oman terveytesi tilasta, voi saada paremman elämänlaadun. Älä odota sairastumista, vaan tee aktiivisesti asioita oman terveytesi eteen. Nyt saat tutkimukset myös ilman lähetettä helposti ja nopeasti.