Glysiinin terveysvaikutukset ja käyttö

Glysiini terveysvaikutukset, käyttö ja annostus

Glysiini on ei-välttämätön aminohappo, jolla on kriittinen rooli erilaisissa kehon toiminnoissa. Se edistää yleistä terveyttä ja hyvinvointia monella tapaa. Vaikka kehomme tuottaa kyllä itse glysiiniä, on sen käyttö lisäravinteena mahdollisesti hyödyllistä.

Osta netistä

VerkkokauppaOstoksille

Lisäravinteet, urheiluvaatteet ja varusteet Fitnesstukun laajasta valikoimasta.
Siirry verkkokauppaan

Suomalainen hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa.
Siirry verkkokauppaan

Apteekkituotteet ja uutuudet kauneuteen ja hyvään oloon. Edullisesti.
Siirry verkkokauppaan

1. Unen ja rentoutumisen tuki

Glysiinin potentiaali edistää rentoutumista ja parantaa unen laatua on yksi mielenkiintoisimmista terveysvaikutuksista. Tutkimusten mukaan glysiinillä on rauhoittava vaikutus hermostoon. Useat tutkimukset viittaavat siihen, että glysiinin nauttiminen ennen nukkumaanmenoa voi parantaa unirytmiä ja antaa levollisempaa yöunta. Lisäksi glysiini voi auttaa ihmisiä nukahtamaan nopeammin, kokemaan vähemmän herätyksiä yön aikana ja heräämään virkeämpänä. Tavallisesti annostus tällöin on noin 3 grammaa tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Huomaa! Jos koet päinvastaisia vaikutuksia – siis unettomuutta – glysiinin käytön jälkeen, on glysiinin ja B-vitamiinien tasapainosi todennäköisesti epäsuhdassa. Tällöin B6 ja B12 vitamiinien nauttiminen glysiinin kanssa samanaikaisesti voi auttaa. Vaihtoehtoisesti siirrä glysiinin nauttiminen aamuun, vaikka et silloin välttämättä saakaan siitä ihan samoja yöhyötyjä.

2. Kollageenin tuotanto ja ihon terveys

Glysiini on avainkomponentti kollageenin tuotannossa. Kollageeni on proteiini, joka vastaa ihomme, jänteiden ja nivelsiteiden rakenteen ja kimmoisuuden ylläpitämisestä. Kollageenin tuotanto laskee iän myötä, mikä johtaa ryppyihin, ihon roikkumiseen ja nivelten joustavuuden heikkenemiseen. Tarjoamalla tarvittavat rakennusaineet kollageenisynteesiin, glysiini voi tukea ihon terveyttä ja edistää nuorekkaampaa ulkonäköä. Vaikka ihonhoitotuotteissa usein on suoraan kollageenia, jonka etuja hehkutetaan – voi kollageenin muodostumisen tukeminen oikean ravinnon avulla voi myös vaikuttaa positiivisesti ihon elinvoimaisuuteen.

3. Suoliston terveys ja ruoansulatus

Glysiinin terveysvaikutukset ulottuvat suoliston terveyden ja ruoansulatuksen tukemiseen. Se osallistuu sappihappojen tuotantoon, mikä auttaa ruoansulatuksessa ja rasvojen imeytymisessä. Sappihapot ovat välttämättömiä ravintorasvojen ja rasvaliukoisten vitamiinien hajottamiseksi, mikä varmistaa niiden oikeanlaisen hyödyntämisen elimistössä. Terve suolisto estää myös haitallisten aineiden pääsyn verenkiertoon.

Käyttö

Jos harkitset glysiinin ottamista lisäravinteena, muista nämä!

Puhu terveydenhuollon ammattilaisen kanssa: Jos olet epävarma siitä mitä teet, kannattaa aina keskustella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa. Varsinkin jos sinulla on jokin sairaus tai käytät lääkkeitä.

Annostus ja ajoitus: Sopiva glysiinin annostus voi vaihdella yksilöllisten tarpeiden ja terveystavoitteiden mukaan. Aloita lisäravinteen etiketissä ilmoitetusta suositellusta annoksesta ja säädä sitä tarpeen mukaan. Tavallisesti annostus on 3-5g glysiiniä ennen ruokailua tai noin tuntia ennen nukkumaanmenoa. Käytännössä voit ottaa esim. 3g aamulla, ennen lounasta, ennen päivällistä ja tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Laadulla on väliä: Valitse korkealaatuiset glysiinilisät tunnetuilta tuotemerkeiltä varmistaaksesi puhtauden ja tehon. Tilaa tuotteet vain luotetuista suomalaisista verkkokaupoista.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että glysiini on monipuolinen aminohappo, jolla on potentiaalisia terveysvaikutuksia unelle, ihon terveydelle ja ruoansulatukselle. Vaikka sen vaikutuksia tutkitaan edelleen, näyttää glysiinillä olevan paljon potentiaalia yleisen terveyden edistämiseen.