Miesten kainalokarvojen ajelu

Kainalokarvojen ajelu – miehet, tässä miten ja miksi sheivata

Kyllä. Tuhannet ja tuhannet miehet sheivaavat kainalonsa. Kainalokarvojen ajelu ei ole mitenkaan outoa, omituista tai epämaskuliinista. Etenkin kesällä lyhyt kainalokarvat ovat tarpeen – kukaan ei halua karvaisten puskien puskevan ulos T-paidan tai hihattoman paidan raoista. Joten kyllä: miesten pitäisi ajella kainalokarvansa.

Miksi meillä on kainalokarvat? Tiedemiehet eivät ole täysin varmoja asiasta, sillä ne eivät juurikaan lämmitä eivätkä auta hygienian kanssa (nykyään itse asiassa päinvastoin). Saattaa olla, että syy on lisääntymisessä. Ajatellaan, että kainalokarvat keräsivät hikeä ja muita eritteitä ja toimivat näin houkuttimena naaraille. Nykyään pitkillä kainalokarvoilla lähinnä ajaa naaraat pois.

Miksi ajaa kainalokarvat? Koska et ole luolamies. Kainalokarvat ovat täydellinen kasvualusta bakteereille. Kun hikoilet, tarttuu kainalokarvoihin bakteereita, vettä, suolaa ja valkuaisaineita. Kun bakteerit alkavat hajottaa valkuaisaineita, alat haista pahalta. Bakteerit lisääntyvät ja kainaloistasi tulee todellinen bakteerien ja pahan hajun pesäke. Lisäksi moni nainen pitää kainalokarvoja ällöttävinä. Ne kannattaa siis sheivata niin hygienia- kuin ulkonäkösyistä.

Miten kainalokarvojen ajelu tapahtuu?

Sitten itse asiaan. Eli käydään kohta kohdalta läpi miten kainalokarvat ajellaan.

1. Trimmaa ensin

Jos et ikinä ennen ole ajellut kainalokarvojasi, voi olla mukavinta aloittaa ihan perinteisesti saksilla ja leikata pitkät rehottavat karvat lyhyemmiksi. Näin super-pitkät kainalokarvat eivät tuki lavuaariasi tai suihkukaivoasi.

2. Kuori kainalosi iho

Tämä ei missään nimessä ole pakollista, mutta jos haluat mahdollisimman puhtaan, tasaisen ja kivuttomimman lopputuloksen, voi kainaloiden kuorinta pesusienellä ja kuorintageelillä olla hyvä idea.

3. Kastele ja pehmennä

Ota ensin lämmin suihku ja pese itsesi puhtaaksi. Suihkun lopussa lisää kevyesti partavaahtoa kainaloihisi ja ajele märät karvat pois. Vesi on ehtinyt pehmentää kainalokarvojasi jo sopivasti ja partavaahdon avulla ajelusta tulee pehmeää ja kivutonta.

4. Ajele hitaasti, terävällä terällä

Kainalokarvojen ajelu ei ole kisa aikaa vastaan. Siihen kannattaa siis käyttää aikaa. Vetojen tulee olla rauhallisia. On suositeltavaa käyttää uutta terää, sillä vanhalla tylsyneellä terällä aiheutat vain ihoosi vahinkoa.

Kainalokarvat kasvavat joka suuntaan. Muista siis vetää terällä ylös-alas ja sivuttain, jotta saat kaikki karvat leikattua.

5. Lopuksi partabalsamia

Alkoholiton partabalsami auttaa rauhoittamaan kaunalon alueen ihoa. Lisää hajusteetonta balsamia ja anna sen imeytyä noin 3-5 minuuttia ennen deodorantin lisäämistä. Jos ihosi on herkkä, voi olla suositeltavaa käyttää alkoholitonta herkälle iholle tarkoitettua deodoranttia 2-3 päivää sheivaamisen jälkeen.

Näin helppoa on kainalokarvojen ajelu. Miehet – nyt siis terä kauniiseen käteen ja karvat pois!