Mausteet laihdutukseen

4 parasta maustetta laihdutukseen

Kyllä, mausteet auttavat laihtumaan. Eivät toki kaikki. Suolasta ei ole suoranaista hyötyä laihtumiseen, vaikka sen sopiva saanti onkin tärkeää. Tässä artikkelissa listaamme 4 maustetta, jotka tukevat laihdutusta.

Sinapinsiemen

Sinapin lätkiminen HK Sinisen päälle ei tule ratkomaan kaloriongelmiasi. Oxford Polytechnic Instituten tutkijat kuitenkin huomasivat, että sinapinsiemenellä on vahvoja termogeenisiä vaikutuksia. Se voi nostaa metaboliaasi jopa 25 % ja näin auttaa polttamaan 45 kilokaloria per ateria.

Kotitekoinen sinappi: Sekoita sinapinsiemeniä valkoviinietikan kanssa ja jätä liemi seisomaan 3 päiväksi. Tämän jälkeen lisää hieman sokeria ja suolaa.

Cayenne-pippuri

Cayenne-pippurin vaikuttava ainesosa on kapsaisiini – sama mitä chilistä löytyy. Kapsaisiini stimuloi keskushermostoasi ja saa kehosi tuottamaan enemmän lämpöä (vaikutus on siis termogeeninen kuten sinapinsiemenelläkin). Mitä enemmän kehosi tuottaa lämpöä, sitä enemmän se käyttää kaloreita. Mitä enemmän kaloreita kuluu, sitä enemmän rasvaa palaa. Laihdutus tehostuu. Sekoita siis iso kasa cayenne-pippuria jauhelihaan ja papuihin ja pistele ne poskeesi riisin kera kovan treenin päätteeksi. Saat runsaasti proteiinia ja samalla rasvanpoltto tehostuu.

Kurkuma

Tuftsin yliopiston tutkijat huomasivat, että kurkuma vähentää veren virtausta rasvasoluihin näin vähentäen niiden kasvua. Kurkuma voi siis vähentää rasvan kertymistä jo yksittäisen aterian kohdalla. Kurkumalla on paljon muitakin terveysvaikutuksia. Sen sisältämä bioaktiivinen kurkumiini näyttäisi muun muassa vähentävän tulehduksia, auttavan ahdistuksen ja masennuksen hoidossa sekä mahdollisesti parantavan veren kolesteroliarvoja ja verenpainetta. Lisätutkimukset tosin ovat vielä tarpeen. Joka tapauksessa, kurkuma ja kurkumiini ovat terveellisiä. Joten kun teet maukasta curryä, älä säästele mausteissa.

Kaneli

Puuroa ja kanelia? Aina toimiva aamupala! Kaneli auttaa tasapainottamaan verensokeria, madaltaa insuliinitasoja ja näin vähentää kehosi varastoiman rasvan määrää joka ikisen aterian jälkeen. Jos haluat herkutella jälkiruoalla, kanelin ja omenan yhdistelmä on aina maukas piiraista puuroihin ja jugurteista jäätelöihin.

Nämä 4 maustetta ovat paljon käytettyjä ja ne tukevat laihdutusta! Kun isket ruoan päälle vielä pari palaa tuoretta chilia, jonka kapsaisiini – tukee laihdutusta samalla tavalla kuin sinapinsiementen ja cayenne-pippurin – nostamalla kehon lämmöntuotantoa, on todellinen terveyspaukku valmis ja laihdutus tehostuu. Lisäksi pääset nauttimaan unohtumattomista mauista ja saat muutkin mausteiden terveysvaikutukset käyttöösi.