Maastaveto hyödyt ja haitat

Maastavedon terveysvaikutukset – nämä hyödyt saat MaVella

Maastaveto on yksi ikonisimmista ja tehokkaimmista harjoituksista, joten se on lähes pakollinen osa kaikissa voimaharjoittelun ohjelmissa. Maastaveto ei ainoastaan ​​kasvata lihaksia ja lisää voimaa, vaan se tarjoaa myös lukuisia muita hyötyjä sekä fyysiselle että henkiselle terveydelle.

Me listasimme maastavedon hyödyt ja terveysvaikutukset yhteen pakettiin. Lue alta!

Lisää voimaa

Maastaveto on yksi parhaista harjoituksista yleiseen voiman rakentamiseen. Työstämällä selän, lantion ja jalkojen lihaksia, maastaveto auttaa kasvattamaan koko vartalon voimaa ja parantamaan ryhtiä ja keskikropan vakautta. Maastaveto myös aktivoi yläselän ja käsivarsien lihaksia, mikä tekee siitä loistavan koko kehon harjoituksen.

Lisää lihasmassaa

Maastavedot ovat erittäin tehokas harjoitus lihasmassan kasvattamiseen, erityisesti pakaralihaksessa, takareisilihaksissa ja alaselässä. Työstämällä näitä suuria lihasryhmiä maastavedot stimuloivat lihasten kasvua ja auttavat parantamaan lihasten yleistä erottuvuutta.

Parantaa urheilullista suorituskykyä

Koska maastavedot pystyvät parantamaan alavartalon voimaa ja tehoa, ne voivat auttaa parantamaan urheilullista suorituskykyä monissa urheilulajeissa. Säännöllisesti maastanostoja suorittavat urheilijat yleensä kokevat parannuksia hyppäämisessä, juoksussa ja muissa räjähdysvoimaa tarvitsevissa liikkeissä.

Parantaa ryhtiä ja selkärangan vakautta

Työstämällä takaketjun lihaksia maastavedot auttavat parantamaan ryhtiä ja selkärangan vakautta. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä henkilöille, jotka viettävät paljon aikaa istuen tai joilla on huono ryhti. Kaikkien toimistotyöläisten kannattaisi käydä vetämässä maasta ainakin kerran viikkoon.

Parantavat puristusvoimaa

Maastanostojen raskaan painon ansiosta ne myös parantavat käsien puristusvoimaa. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä urheilijoille, joiden on säilytettävä vahva ote, kuten kiipeilijöille tai voimistelijoille. Puristusvoimaa tarvitsevat kuitenkin myös ihan tavan kansalaiset – ja etenkin seniorit. Jos kroppa muuten kestää, voi maastaveto oikein tehtynä olla oiva lisä myös hieman vanhemmalle väelle.

Polttaa kaloreita

Maastavedot ovat erittäin tehokas harjoitus polttamaan kaloreita. Lisäksi hengastymisen ja kovan rasituksen kautta vedot parantavat yleistä sydän- ja verisuoniterveyttä. Maastanostot siis kohottavat tehokkaasti sykettä ja aineenvaihduntaa, mikä lisää kalorienpolttoa ja parantaa kardiovaskulaarista kuntoa.

Saattavat parantaa luuntiheyttä

Voimaharjoittelu yleisesti, mukaan lukien maastaveto, auttaa parantamaan luun tiheyttä, vähentäen osteoporoosin ja muiden luuhun liittyvien sairauksien riskiä.

Parantaa mielenterveyttä

Harjoituksen henkiset hyödyt ovat hyvin dokumentoituja, eivätkä maastavedot ole poikkeus. Maastavedot parantavat voimaa ja yleiskuntoa – ja treeni yleisesti parantaa mielialaa, vähentää stressiä ja ahdistusta sekä edistää yleistä hyvinvointia.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että maastaveto on erittäin tehokas harjoitus, joka voi tarjota lukuisia hyötyjä ja terveysvaikutuksia kaikentasoisille ihmisille. Halusitpa sitten kasvattaa voimaa, lisätä lihasmassaa tai parantaa yleistä terveyttäsi ja hyvinvointiasi, maastavedot ovat loistava lisä harjoitusrutiinisi.