Terveelliset välipalat miehille

Terveelliset välipalat – katso 9 vähäkalorista esimerkkiä

Kello on iltapäivällä 15:00 ja mahasi alkaa kurnia. Lounaasta on jo pari tuntia, mutta päivälliseen on vielä pitkä aika. Pohdit, mitä terveellisiä välipaloja voisit kaupasta tai jääkaapistasi löytää. Jotain hyvää ja maukasta, mutta silti terveellistä ja toivottavasti vähäkaloristakin.

Paras terveellinen välipala on jotakin, jossa on riittävästi proteiinia viemään nälän ja sopivasti hitaita hiilareita antamaan energiaa seuraavaan ateriaan asti.

Osta netistä

VerkkokauppaOstoksille

Lisäravinteet, urheiluvaatteet ja varusteet Fitnesstukun laajasta valikoimasta.
Siirry verkkokauppaan

Suomalainen hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa.
Siirry verkkokauppaan

Apteekkituotteet ja uutuudet kauneuteen ja hyvään oloon. Edullisesti.
Siirry verkkokauppaan

Tässä artikkelissa annamme 9 esimerkkiä terveellisistä välipaloista!

1. Avokado, tomaatti ja raejuustoa

Omituisen kuuloinen yhdistelmä? Kukaties, mutta yllättävän toimiva. Avokadossa on sopivasti terveellisiä rasvoja ja kuituja, joten pysyt kylläisenä pitkään suhteellisen vähillä kaloreilla. Vastaavasti tomaatissa on erittäin vähän kaloreita, mutta runsaasti terveellistä lykopeenia joka auttaa pitämään verenpaineen normaalina.

Vinkki: ota tähän pakettiin mukaan vielä pari lusikallista raejuustoa niin saat sopivasti proteiinia välipalastasi. Aseta viipaloidut avokadot ja tomaatti sekä raejuusto lautaselle, ota viereen kuppi kahvia ja suuntaa työpaikan kahvihuoneeseen tai esim. kotisi parvekkeelle nauttimaan ihastuttava kevyt välipala.

2. Rasvaton, maustamaton kreikkalainen jugurtti

Kreikkalainen jugurtti on täynnä hyvyyttä! Probiootteja, kalsiumia ja proteiinia. Valitse tuote, jossa ei ole lisättyä sokeria. Voit halutessasi maustaa jugurttia itse esimerkiksi pienellä määrällä hedelmiä, marjoja ja pähkinöitä.

3. Kaurapuuro

Miksi puuron pitäisi olla vain aamupala? Kaurapuuroa myydään nykyään kätevissä annospakkauksissa, jollaisen voi helposti ottaa mukaan töihin. Runsas kuitujen määrä takaa, että vatsa toimii ja pysyt kylläisen.

4. Mantelit

Manteleita ei kannata napsia kourakaupalla, koska niissä on runsaasti kaloreita. Ne ovat kuitenkin oiva lisä mihin tahansa muuhun välipalaan – ja toimivat sopivana snäkkinä myös sellaisenaan, kunhan otat vain pienen kourallisen.

5. Kananmunaa ja ruisleipää

Perinteinen suomalainen ruisleipä on hyvä välipala! Heitä päälle keitetty tai paistettu (ilman rasvaa) kananmuna sekä hieman suolaa ja pippuria. Halutessasi voit yhdistää välipalaan myös esimerkiksi puolikkaan avokadon, joka istuu leivän päälle kuin nakutettu.

6. Raejuustoa suoraan purkista

Raejuusto sopii mielestämme lisäksi mihin tahansa välipalaan, mutta se on hyvä valinta myös sellaisenaan. Voit syödä raejuustoa suoraan purkista – ja halutessasi maustaa sitä esimerkiksi marjoilla, ananaksella tai pähkinöillä ja siemenillä. Taatusti terveellistä ja vähäkalorista!

7. Ruusukaali

Vähäkalorinen, täyttävä ja kuitupitoinen ruusukaali on loistava terveellinen välipala. Voit paistaa ruusukaalia pannulla. Lisää vain loraus oliiviöljyä ja hieman suolaa. Vaihtoehtoisesti ruusukaalit voi keittää. Ota lautaselle viereen keitetty kananmuna tai hieman raejuustoa proteiiniksi. Jos tykkäät tulisemmasta, mausta ruusukaalia chilihiutaleilla!

8. Vähärasvaiset jerky-lihat

Yksi omista suosikeistamme – lähinnä koska rakastamme lihaa. Vähärasvaiset jerky-lihat ovat täynnä proteiinia ja hyvää lihaisaa makua. Lisäksi jerkyä eli kuivalihaa on helppo kantaa mukana. Suurin miinus? Hinta. Kuivaliha on sekä paloina että tikkuina usein kallista. Jos rakastat kuivalihaa yhtä paljon kuin me, kannattaa sitä tilata netistä isompia satseja kerralla.

9. Mozzarellaa ja tomaattia

Perinteinen italialainen alkupala toimii myös terveellisenä välipalana. Leikkaa mozzarellaa ja tomaatteja siivuiksi ja asettele niitä vuorotellen lautaselle. Ota mukaan pari lehteä basilikaa ja lorauta päälle pieni viiru neitsytoliiviöljyä. Lisää hieman suolaa ja pippuria. Täyttävä ja maukas välipala on valmis!

Mikä on oma suosikkisi?

Yltä löydät 9 meidän suosittelemaamme terveellistä välipalaa, joista moni on samalla vähäkalorisia. Kommentoi alle oma suosikkisi ja kukaties lisäämme sen listaamme!