Tribulus terrestris hyödyt ja käyttö

Tribulus terrestris hyödyt ja käyttö – nostaako testosteronia?

Tribulus terrestris on suosittu yrtti, jota on käytetty vuosisatojen ajan erilaisiin lääketieteellisiin tarkoituksiin.

Urheilijat ja kehonrakentajat käyttävät sitä myös yleisesti ravintolisänä suorituskyvyn parantamiseksi ja lihaskasvun edistämiseksi. Tässä artikkelissa tutkimme tribulus terrestriksen erilaisia hyötyjä ja kuinka sitä voidaan käyttää urheilullisen suorituskyvyn ja yleisen terveyden parantamiseen.

Osta netistä

VerkkokauppaOstoksille

Lisäravinteet, urheiluvaatteet ja varusteet Fitnesstukun laajasta valikoimasta.
Siirry verkkokauppaan

Suomalainen hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa.
Siirry verkkokauppaan

Apteekkituotteet ja uutuudet kauneuteen ja hyvään oloon. Edullisesti.
Siirry verkkokauppaan

Mikä on Tribulus Terrestris?

Tribulus terrestris on kasvi, joka kasvaa lämpimässä ilmastossa, pääasiassa sitä saadaan Välimereltä ja Aasiasta. Tribulus terrestris tunnetaan myös pistoköynnöksenä, ja sen hedelmiä ja juuria on käytetty perinteisessä lääketieteessä erilaisten sairauksien, kuten seksuaalisen toimintahäiriön, munuaiskivien ja korkean verenpaineen hoitoon.

Tribulus terrestris ja testosteroni

Yksi tribulus terrestriksen tärkeimmistä eduista on sen kyky lisätä testosteronitasoja kehossa. Testosteroni on hormoni, joka on tärkeä lihasten kasvulle, voimalle ja yleiselle terveydelle.

Tribulus terrestris sisältää protodioskiini-nimistä yhdistettä, jonka on osoitettu nostavan testosteronitasoja eläinkokeissa. Ihmisillä tehdyt tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet ristiriitaisia tuloksia, joista osa on osoittanut testosteronitasojen nousua ja toiset eivät osoittaneet merkittävää vaikutusta.

Urheilullinen suorituskyky

Urheilijat ja kehonrakentajat käyttävät yleisesti Tribulus terrestris -tuotetta parantaakseen urheilullista suorituskykyä.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että tribulus terrestris voi lisätä voimaa, lihasmassaa ja kestävyyttä. Uskotaan, että nämä edut johtuvat testosteronitasojen noususta ja tribulus terrestriksen kyvystä tehostaa typpioksidin tuotantoa. Se on yhdiste, joka lisää verenkiertoa lihaksiin.

Seksuaaliterveys

Tribulus terrestris on perinteisesti käytetty afrodisiaakina seksuaalisen suorituskyvyn parantamiseen ja seksuaalisen toimintahäiriön hoitoon.

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että tribulus terrestris voi lisätä seksuaalista halua, parantaa erektiotoimintaa ja lisätä siittiöiden tuotantoa. Näiden vaikutusten vahvistamiseksi tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta.

Muita Tribulus Terrestriksen terveyshyötyjä

Urheilullisen suorituskyvyn ja seksuaaliterveyden etujen lisäksi tribulus terrestrisillä on useita muita terveyshyötyjä.

Sillä on osoitettu olevan antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat suojata kehoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Sillä voi myös olla anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat vähentää tulehdusta ja edistää kehon paranemista.

Annostus ja sivuvaikutukset

Tribulus terrestriksen suositeltu annostus vaihtelee yksilön ja tuotteen mukaan. On tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen kanssa ennen uuden lisäravinteen aloittamista. Yleensä tribulus terrestristä pidetään turvallisena ravinnelisänä, kun sitä käytetään suositeltuina annoksina. Jotkut ihmiset voivat kuitenkin kokea sivuvaikutuksia, kuten vatsavaivoja, pahoinvointia tai ripulia.

Yhteenveto

Tribulus terrestris on suosittu yrtti, jota on käytetty vuosisatojen ajan erilaisiin lääketieteellisiin tarkoituksiin. Urheilijat ja kehonrakentajat käyttävät sitä yleisesti ravintolisänä suorituskyvyn parantamiseksi ja lihaskasvun edistämiseksi. Tribulus terrestriksen tärkeimpiä etuja ovat sen kyky nostaa testosteronitasoja (joidenkin tutkimusten mukaan), parantaa urheilullista suorituskykyä ja parantaa seksuaalista terveyttä. Sillä on myös antioksidanttisia ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia.