Easy Diet ACKD dieetti

Easy Diet ACKD -dieetti – lue ohje

Easy Diet on nimensä mukaisesti helposti noudatettava, mutta erittäin vähäkalorinen dieetti, joka on tarkoitettu todella tehokkaaksi laihdutuskeinoksi niille, jotka ovat päällisin puolin terveitä, mutta joiden painoindeksi on yli 25. Katso Easy Diet tuotteet tästä >>

Tiesitkö tätä? ACKD tulee englannin kielestä ja tarkoittaa “anti catabolic ketogenic diet” eli antikataboolinen ketogeneettinen dieetti. ACKD dieetillä kehosi joutuu ketoosin kaltaiseen tilaan, jossa elimistö ryhtyy polttamaan rasvaa erittäin tehokkaasti.

Vinkit ja ohjeet ACKD dieetille

  • Nauti päivittäin kaksi suolaista ja yksi makea ateria.
  • Nauti riittävästi kalaöljykapseleita ruoan lisäksi: Omega-rasvahapot ovat terveellisiä keholle ja mielelle.
  • Ketoosissa elimistö pyrkii polttamaan rasvaa, ei lihaksia.

Dieetin tuotteisiin sisältyy useita erilaisia keittoja ja useita smoothie-jälkiruokia. Valitse omaan makuusi sopivimmat ja nauti edullisesta ja hyvänmakuisesta laihdutuksesta!

Miten ACKD toimii?

Easy Dietissa syödään vain noin 800 kilokaloria per päivä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin tavallinen töissä- tai koulussakäyvä ihminen söisi. Easy Diet -tuotteet sisältävät riittävästi makroravinteita, jotta laihdutus on terveellistä. Koska tarjolla on suolaisten aterioiden lisäksi myös jälkiruokia eli smoothie-tuotteita, pysyy makeannälkäkin kontrollissa.

Easy Dietin edut ja haitat

Suurin etu ACKD-dieetissä on sen edulliseen ja vaivattomuus: Ateriapussit kulkevat kätevästi mukana, ne eivät maksa muutamaa euroa kappaleelta ja pussin sisällön voit valmistaa suoraan veteen. Ateriat sopivat hyvin työpaikalle, koulunpenkille ja koti-iltoihin. Jos käytät tuotteita korvaamaan vain osan päivän aterioistasi, voit hyvin syödä lisäksi vielä ketoosia tukevia hiilihydraatittomia tuotteita, kuten lihaa ja maitotuotteita.

Vähäkalorisissa dieeteissä omana haittanaan on aina riski pudottaa painoa myös lihaksista. Mitä vähemmän syöt kaloreita, sitä suuremmalla todennäköisyydellä kehosi on valmis käyttämään myös lihasten aminohappoja energianlähteenä. Easy Diet ACKD-dieetillä ketoosin kaltaisen tilan pitäisi kuitenkin minimoida lihasten hajoaminen.

Toinen haitta on yleensä se, että keho tuntuu erittäin vähäenergiseltä ensimmäiset pari-kolme päivää. Vasta 4-7 päivän kohdalla näläntunne katoaa kokonaisuudessaan.

Ketoosi saattaa myös aiheuttaa päänsärkyä ensimmäisinä viikkoina. Tähän toimivat aivan tavalliset särkylääkkeet. Jos särky on kuitenkin erittäin kovaa tai pitkäaikaista, kysy asiasta lääkäriltäsi.

Myös dieetin lyhyt kesto saattaa auttaa jaksamaan: Vain muutaman viikon mittainen Easy Diet -laihdutuskuuri ei kestä koko kevättä tai kesää. Meidän mielestämme Easy Diet -vaihetta tulisi kuitenkin seurata terveellisempään suuntaan muutettu ruokavalio, jotta et lähtisi lihoamaan dieetin jälkeen.