Kengät ja välineet kesään

Kengät ja välineet kesään

Kesälomat ovat onnekkaimmilla jo alkaneet ja kelit ovat hellineet meitä suomalaisia. Kesä on monelle loman lisäksi kuntoilun ja urheilun parasta aikaa: Talvisin ei jaksa eikä ehdi, kun taas kesällä on aikaa vaikka muille jakaa. Vaikka kesällä vaatetus on kevyempää ja lajit yleensä vähävarusteisempia kuin talvella, kannattaa silti kunnon kenkiin ja urheilutarvikkeisiin panostaa.

Mikään ei harmita enempää kuin nilkkojen nyrjähtäminen, nivelten kipeytyminen tai ihon hajoaminen huonojen välineiden takia. Välinevalinnoissa painavat omien tarpeiden lisäksi tietysti myös raha-asiat. Esimerkiksi laadukkaiden juoksukenkien ostamiseen saattaa helposti upota iso kasa euroja, pahimmillaan jopa 200-300 euroa!

Valitse kengät lajin mukaisesti

Tottakai ensimmäinen askel kohti parempaa urheilukokemusta on omien tarpeiden määritteleminen. Joka päivä pitkää matkaa juokseva kaipaa eri kengät kuin metsässä vaeltava ulkoilija.

Juoksukenkiä hankkiessasi kannattaa valita vuoden tai kaksi vuotta vanha malli. Mallit ja materiaalit eivät vuodessa kehity eteenpäin jättimäisiä harppauksia, mutta edellisen kauden tuotteita saa aina huippualennuksin. Ainut ongelma viime kauden kengissä on niiden saatavuus: Ihan jokaisesta kaupasta ei enää edellisten vuosien valikoimia ole jäljellä. Innokas metsästäjä kuitenkin käy läpi riittävän monta urheiluliikettä ja hankkii juoksuvälineistönsä oleellisesti tämän kauden uutuuksia halvemmalla. Omakohtainen kokemukseni on, että parhaimmillaan huippukengät voi saada jopa yli 50 prosentin alennuksella!

Jos haluat säästää rahaa vielä lisää, tilaa kengät netistä! Verkosta löydät helposti kenkäkauppoja ja urheiluliikkeitä, joihin et välttämättä autolla tai muulla kulkuvälineellä itse pääse. Voit vertailla hintoja nopeammin ja kätevämmin ja saat paremman kuvan haluamiesi kenkien hintatasosta. Toki paras tapa tässäkin kohtaa olisi ensin käydä paikallisessa ostoskeskuksessa kokeilemassa eri kenkämalleja, jotta tiedät mitkä sopivat parhaiten – ja sitten vasta tilata parhaiten passaava kenkäpari nettikaupasta. Verkosta löydät edellisen kauden tuotteita vielä kivijalkamyymälöitäkin helpommin.

Mikäli kärsit hikisistä jaloista tai tarvitset kenkiisi lisävaimennusta, on verkosta helppo tilata myös omat tuotteensa näiden ongelmien ratkaisemiseen. Esimerkiksi Stadiumin kenkätarvikkeet osiosta löydät ison kasan nauhoja, suoja-aineita ja jalkaholvin tukia.

Muut urheilutarvikkeet lajin mukaan

Kesä on siitä kivaa, että et tarvitse luistimia, takkeja, laskettelusuksia tai kalliita lätkäsuojia. Rahaa saat silti varmasti palamaan, jos lähdet tutustumaan kesän kovimpaan lajiin: Rullaluisteluun! Kyllä vain, me olemme täällä tehokas-laihdutus.infossa sitä mieltä, että rullaluistelu on tekemässä isoa paluuta! Luistimet ovat kehittyneet vuosien saatossa kestävämmiksi, kevyemmiksi ja paremmin rullaaviksi. Hintataso taitaa edelleen olla lähes takavuosien tasolla, mutta nyt samalla rahalla saa enemmän laatua. Rulliksilla hoidat niin alkukesän työmatkat kuin kesäloman kuntokuurin vaatimat lenkitkin. Rullaluistelu on tehokasta niin rasvanpolton, jalan lihasten kuin yleiskunnonkin kannalta.