Glucomannan kuitu

Glucomannan-kuitu auttaa laihtumaan

Glucomannan-kuitu auttaa tutkitusti laihtumaan! EU-viranomaiset ovat nimittäin hyväksyneet väitteet siitä, että glucomannan-kasvikuidulla on laihduttavia vaikutuksia yhdessä vähäenergisen ruokavalion kanssa.

Glucomannania saadaan Konjac amorphophallus -kasvin juurimukulasta. Tätä kasvia viljellään laajalti ympäri Aasiaa, mutta kasvia tavataan myös villinä. Kasvista saatavat kuidut turpoavat vatsassa jopa 300-kertaisiksi ja täten vähentävät nälän tunnetta. Euroopassa ja Amerikassa kuituja myydään lisäravinteina laihdutuksen tueksi.

Hyväksytyt ja tutkitut terveysvaikutukset:

  • Laihduttaa
  • Alentaa kolesterolia

Kun tunnet olosi täydeksi nopeammin, syöt vähemmän kaloreita. Kun syöt vähemmän kaloreita kuin kulutat, laihdut! Vaikutus on siis yksinkertaisesti fysikaalinen. Kalorien saanti on pienempi kuin niiden kulutus. Mitään magiaa tai ihmeellistä rasvanpolttoefektiä glucomannan ei siis tarjoa. Kuidut silti toimivat yksinkertaisen tehokkaasti!

Samalla glucomannan laskee huonon LDL-kolesterolin määrää. Kuidulla ei kuitenkaan ole vaikutusta HDL-kolesteroliin eli niin sanottuun hyvään kolesteroliin.

Muut terveysvaikutukset (ei vielä EU:n hyväksymiä):

  • Alentaa verenpainetta
  • Auttaa ummetukseen
  • Hidastaa ikääntymistä
  • Auttaa aikuisiän diabetekseen

Vaikka meillä ei ole sataprosenttisen varmaa näyttöä näistä hyödyistä, voidaan olla varmoja, että laihtuminen auttaa suoraan sekä verenpaineeseen että diabeteksen oireisiin.

Valmisteet

Erilaisia glucomannan-kuituun perustuvia valmisteita on vielä niukasti saatavilla – ainakin Suomen rajojen sisäpuolella. Tunnetuimpia lienevät Konjam ja GlucoDiet, joita molempia saa tilattua edullisesti netistä.

Konjam – Ainut Suomessa valmistettu glucomannan-laihdutustuote, joka valmistetaan ympäristöystävällisesti suomalaisin voimin. Käyttö on helppoa: Otat vain kaksi kapselia noin puoli tuntia ennen ateriaa. Kuidut paisuvat vatsassasi ja vähentävät näläntunnetta.

Tuotteita ei vielä saa kovin monesta verkkokaupasta, joten pääset helpoiten käsiksi Amorphophallus Konjacista saatavaan glucomannan-kuituun tilaamalla Konjamia yllä olevan linkin kautta.

Glucomannan-kapseleiden avulla voit laihtua nopeammin ja helpommin kuin pelkällä tavallisella laihdutuskuurilla. Mistään ihmelääkkeestä ei kuitenkaan ole kyse, joten sinun on tuotteiden käytön yhteydessä noudatettava terveellistä ruokavaliota parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Sivuvaikutukset

Valmisteet saattavat aiheuttaa lieviä sivuvaikutuksia. Yleisimmät ovat ilmavaivat, ripuli ja lievät allergiat. Koska kyse on tehokkaasta kuidusta, on suolen toiminnan nopea tehostuminen mahdollista. Allergiat ovat tavallisesti lievää kutinaa tai aivastuksia. Mikäli koet tällaisia oireita, suosittelemme ottamaan yhteyttä lääkäriin.

Sivuvaikutukset ovat kokonaisuudessaan kuitenkin erittäin lieviä ja menevät nopeasti ohi.