Arginiini vaikutukset

Arginiini / L-arginiini käyttö, annostus ja vaikutukset

L-arginiini on tarkkaan ottaen vain yksi useista aminohapoista, joita ihmiskroppa tarvitsee. L-arginiinia kroppa käyttää muun muassa typpioksidin tuottamiseksi ja kreatiinin hyödyntämisessä. Tuo typpioksidituotannon avustaminen on kuitenkin merkittävämpi etu, sillä typpioksidi laajentaa verisuonia (etenkin pienempiä) ja auttaa näin lihasten verenkiertoa, parantaa sukupuolista suorituskykyä ja vähentää verenpainetta.

Arginiinia on usein lisättykkin typpioksidituotteisiin kuten NO-treeniboostereihin. Lisäravinteena L-arginiinia saa ostettua myös sellaisenaan.

Osta netistä

VerkkokauppaOstoksille

Lisäravinteet, urheiluvaatteet ja varusteet Fitnesstukun laajasta valikoimasta.
Siirry verkkokauppaan

Suomalainen hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa.
Siirry verkkokauppaan

Apteekkituotteet ja uutuudet kauneuteen ja hyvään oloon. Edullisesti.
Siirry verkkokauppaan

Tiesitkö tätä? Ihmisen keho ei tuota itse L-arginiinia. Sinun tulee siis saada arginiinia riittävästi ruokavaliosta. Hyviä lähteitä ovat mm. suklaa, pähkinät, siemenet ja rusinat. Lisäravinteena L-arginiini on suosittu.

Typpioksidituotannon maksimoimiseksi arginiini yhdistetään usein sitruliini-mallattiin ja muutamaan muuhun aminohappoyhdisteeseen. Typpioksidi vaikuttaa lisäksi kehon endorfiinijärjestelmään ja vapauttaa GnRH-hormoonia. GnHR-hormoonia vapauttaa lutenisoivaa hormoonia, joka vastaavasti herättää kropan testosteronituotannon. L-arginiinin käytöllä saattaa olla siis positiivisia vaikutuksia myös testosteronintuotantoon.

Sopivuus

L-arginiini sopii käytännössä kaikille. Suurimman edun tuotteesta saavat tietysti urheilijat, mutta myös laihduttajat, vanhukset ja nuoret hyötyvät käytöstä. Aikuisille arginiini ei ole välttämätöntä, mutta sen käytöstä saattaa silti olla merkittäviä hyötyjä. Lapsille L-arginiini on välttämätöntä immuunijärjestelmän kehityksen kannalta.

L-arginiini sopii myös kuntoutuville ja loukkaantuneille, sillä parempi verenvirtaus nopeuttaa paranemista.

Annostus

Ota noin 3-5 grammaa arginiinia juuri ennen harjoitusta ja heti harjoituksen jälkeen. Lisäksi ota 3-5 grammaa juuri ennen nukkumaanmenoa.