Pihatyöt

Parhaat pihatyöt, jotka käyvät samalla treenistä

Pihatyöt voivat olla todella rankkoja. Pihan ilme paranee, kunto kohenee ja hiki virtaa. Siksi ei kannata pistää lapsia tai anoppia tekemään kaikkia pihatöitä, vaan suunnata itse ulos aurinkoon ja ottaa kuokkaa kauniiseen käteen. Moni pihatyö nimittäin käy ihan treenistä. Me listasimme parhaat pihatyöt, jotka käyvät jo treenistä!

1. Ruohon leikkaaminen

Nurmikon leikkaaminen on loistava tapa treenata ja saada piha näyttämään upealta. Tietysti homma ei toimi, jos sinulla on robottiruohonleikkuri tai päältä ajettava vehje. Tarvitset raskaan ruohonleikkurin, jota lykit pihallasi. Ruohon leikkaaminen voi olla loistava harjoitus jaloillesi ja yleiskunnollesi. Ja kasvukaudella se pitää tehdä kerran viikossa!

2. Lehtien haravointi

Lehtien haravointi voi myös tarjota hyvän ylävartalon treenin. Muista käyttää tasaisesti käsiäsi ja hartioitasi lehtien haravointiin, niin saat käsivarsiin voimaa ja kestävyyttä. Varmista, että vaihdat välillä puolta ja käytät hyvää asentoa, jotta selkäsi ei ole huomenna ihan jumissa.

3. Kaikki kaivaminen ja istutus

Kaivaminen ja istuttaminen ovat rankkaa touhua ja tehokas tapa treenata ylävartaloa ja keskikroppaa. Ota siis lapio tai kuokka käteesi ja aloita kuopan kaivaminen ja puiden tai muiden kasvien istuttamiseen. Varmista, että kaivaessa jännität keskikroppaasi, niin vältyt selkäongelmilta ja saat koko kropan voiman mukaan työhön.

4. Rikkaruohojen nyppiminen

Onko mitään ärsyttävämpää? Rikkaruohojen vetäminenm aasta voi silti olla loistava tapa harjoittaa käsivarsien ja selän lihaksia. Vaihda välillä kättä tai vedä kaksin käsin. Toki työkalujen käyttö rikkaruohojen poistossa on suositeltavaa.

5. Rännien puhdistus

Rännien puhdistaminen kannattaa jättää ammattilaisella, jos sinulla on jotain liikuntarajoitteita. Jos tiedät kuitenkin mitä teet, niin ei muuta kuin kiipeät ylös ja puhdistat kourut kuntoon. Varmista, että käytät tikkaita asianmukaisesti.

Yhteenveto

Näiden pihatöiden hoitaminen on samalla sekä tärkeää kotisi kannalta – että helkkarin hyvää treeniä. Ei muuta kuin sopivat vaatteet päälle ja pihalle hommiin. Muista tauot ja juo vettä riittävästi!