Le Forkin dieetti

Le Forkin dieetti – haarukkaruokavalio

Tutustuin tänään aivan uuteen ja mielenkiintoiseen ruokavalioon: Le Forkin dieetissä syödään vain ja ainoastaan ruokia, jotka mahtuvat haarukkaan. Et voi siis syödä mitään sorminesi tai lusikalla, etkä saa käyttää veistä ruoka-annosten pienentämiseen ja leikkaamiseen.

Haarukkaruokavalio on Ivan Gavriloffin keksintö, jonka tarkoituksena on syödä suhteellisen vapaasti kaikkia ruoka-aineita. Koska yleisimpiä ja suosituimpia ruokiakin voidaan syödä pelkällä haarukalla, ei Le Forkin dieetti aseta sosiaalisia paineita tai vaikeuta mm. ruokaostoksia.

Pähkinänkuoressa:

  • Et laske kaloreita tai annoskokoja
  • Syöt vain haarukalla (sormien, lusikan ja veitsen käyttö kielletty)
  • Syöt kolme ateriaa päivässä (aamiainen, lounas, päivällinen)

Syö jokaisella aterialla normaalisti. Älä kuitenkaan käytä veistä. Näin et voi nauttia esimerkiksi leipää, käyttää levitteitä tai syödä keittoja. Lusikkakielto rajaa pois myös jogurtit, jäätelöt ja suurimman osan hyydykkeistä. Koska et voi leikata veitsellä ruokaasi pienemmiksi palasiksi, myös juustot, piiraat, kakut, pihvit ja makkarat ovat kiellettyjä.

Le Forkin dieetistä voidaan noudattaa joko tiukkaa tai hieman lievempää versiota. Tiukassa versiossa haarukka on ainut väline jota saat käyttää. Tällöin ruokavalion perusruoka-aineita ovat pastat, viljatuotteet, kala, vihannekset ja palkokasvit.

Löysemmässä versiossa voit käyttää veistä ruoan leikkaamiseen tai valmisteluun. Näin esimerkiksi vaalet lihat, äyriäiset, kananmunat ja salaatti tulevat takaisin ruokalistalle.

Kiellettyjä ruokia: Pähkinät, keitot, pizzat, perunalastut, pihvit, leikkeleet, hampurilaiset, hedelmät, jogurtit, kakut, letut, piiraat, keksit, suklaa, murot, kastikkeet, leivät, voi, margariini, juusto, sinappi ja ketsuppi.