South Beach dieetti

South Beach dieetti – katso vaiheet

South Beach dieetti on amerikkalaisen kardiologin Arthur Agatstonin kehittämä ruokavalio. Dieetillä opetellaan käyttämään hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja ja tyydyttymättömiä rasvahappoja. Alun perin ruokavaliota suositeltiin erityisesti sydäntaudeista kärsiville potilaille, mutta nykyisellään dieettiä voidaan suositella kaikille.

Plussaa

  • Paino putoaa alussa todella nopeasti
  • Nesteet poistuvat ja pysyvät poissa
  • Todellinen elämäntapojen muuttaja

Miinusta

  • South Beach on tiukka ja rajoittaa syömistä
  • Kalsiumin saanti saattaa jäädä niukaksi

Vaiheet

Ensimmäiset kaksi viikkoa vältät kaikkia hiilihydraatteja. Et saa nauttia sokeria, viljaa, perunoita etkä hedelmiä. Hiilihydraattien lähteistä vain vihannekset ovat sallittuja, mutta niitäkin tulee nauttia minimaalisesti. Kun hiilihydraattivarastot vähenevät paino tippuu runsaasti, sillä hiilihydraatit sitovat itseensä paljon vettä. Kahdessa viikossa realistinen painonpudotus on noin 3-9 kiloa hieman koostasi riippuen.

Voit syödä: Kalaa, fetajuustoja, kananmunia, vähärasvaista lihaa, äyriäisiä, kaaleja ja hieman pähkinöitä – paistamiseen rypsi- tai oliiviöljyä.

Toisessa vaiheessa ruokavalioon palautetaan osa hiilihydraateista: Täysjyväviljat, hedelmät ja marjat otetaan pikkuhiljaa takaisin ruokapöytään. Vaihe kestää niin kauan, kunnes olet pudottanut painoa haluamasi kilomäärän verran. Tavallisesti paino putoaa tässä vaiheessa noin 0,5-1 kiloa viikossa.

Kolmas vaihe eli ylläpitovaihe on jo normaalia elämää eikä enää dieetti. Tarkoituksena on nauttia jaksossa 2 opittuja hyviä hiilihydraatteja ja välttää sokeria ja valkoisia jauhoja koko loppuelämäsi. Jos painosi nousee yllättäen, voit palata hetkeksi vaiheeseen 1 ja tiputtaa painosi taas viikossa monta kiloa alaspäin.

Käytännössä

Oikeasti South Beach dieetti on erittäin vaativa ja vaatii hieman työtä. Dieetti on kuin tavallinen vähähiilihydraattinen ruokavalio, joka vain aloitetaan parin viikon hiilihydraatittomalla vaiheella. Jos valitset tämän reitin elämääsi, ei paluuta pullamössötykseen ja pizzoihin tule kuin korkeintaan silloin tällöin – jos silloinkaan.

Suosittelemme tätä ruokavaliota niille intoilijoille, jotka ovat kiinnostuneet vähähiilihydraattisen ruokavalion noudattamisesta lopun elämäänsä – mutta haluavat aloittaa painonpudotuksen kunnon kahden viikon totaalihiilarittomuudella!