Omenaviinietikka hyödyt

Omenaviinietikka terveysvaikutukset: hyödyt, haitat & käyttö

Omenaviinietikasta on paljon puhetta niin blogeissa kuin mediassa. Sitä mainostetaan luonnollisena lääkkeenä erilaisiin terveysongelmiin ja sitä kiitetään ravintoarvostaan. Tässä artikkelissa käymme läpi omenaviinietikan terveyshyödyt sekä haitat ja kerromme miten sitä voi käyttää arjessa.

Mikä on omenaviinietikka?

Omenaviinietikka valmistetaan omenoista, jotka on murskattu, fermentoitu ja sitten annettu kypsyä. Käymisprosessin aikana hiiva ja bakteerit muuttavat omenoissa olevat luonnolliset sokerit alkoholiksi. Sitten tapahtuu toinen käymisprosessi, jonka aikana alkoholi muuttuu etikaksi. Omenaviinietikka on rikas etikkahapon lähde, joka on vastuussa sen erottuvasta happamasta mausta ja pistävästä tuoksusta. Lisäksi se sisältää erilaisia vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten C-vitamiinia, B6-vitamiinia, magnesiumia ja kaliumia.

Omenaviinietikan terveyshyödyt

Alle olemme listanneet ne hyödyt, joita tutkimukset ovat osoittaneet.

1. Painonpudotus

Tutkimukset viittaavat siihen, että omenaviinietikka voi auttaa painonpudotuksessa. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että omenaviinietikan nauttiminen runsashiilihydraattisen aterian yhteydessä johti lisääntyneeseen kylläisyyden tunteeseen, mikä johti kalorien saannin vähenemiseen koko päivän ajan. Lisäksi toinen tutkimus osoitti, että omenaviinietikan nauttiminen päivittäin 12 viikon ajan johti merkittävästi ruumiinpainon, vyötärön ympärysmitan ja vatsan rasvan vähenemiseen.

2. Verensokerin hallinta

Omenaviinietikka voi myös auttaa säätelemään verensokeria. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että omenaviinietikan nauttiminen ennen ateriaa voi parantaa insuliiniherkkyyttä, alentaa verensokeritasoja ja alentaa glykeemistä vastetta korkeahiilihydraattisiin aterioihin. Nämä vaikutukset voivat olla hyödyllisiä ihmisille, joilla on tyypin 2 diabetes tai joilla on riski sairastua siihen.

3. Parantunut ruoansulatus

Omenaviinietikka voi auttaa parantamaan ruoansulatusta lisäämällä mahahapon tuotantoa. Tämä voi parantaa ruoansulatusta ja vähentää ruoansulatusongelmia, kuten turvotusta, kaasua ja närästystä. Sillä voi myös olla antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa poistamaan haitallisia bakteereita suolistossa.

4. Muita mahdollisia terveyshyötyjä

Omenaviinietikalla on monia muita mahdollisia terveyshyötyjä, kuten kolesterolitason alentaminen, ihon terveyden parantaminen ja vastustuskyvyn vahvistaminen. Tarvitaan kuitenkin lisää tutkimusta näiden vaikutusten ymmärtämiseksi täysin.

Kuinka käyttää omenaviinietikkaa

Omenaviinietikkaa voi käyttää useilla eri tavoilla. Yleisin tapa on laimentaa se veteen ja juoda ennen ateriaa. Yleinen ohje on sekoittaa yksi tai kaksi ruokalusikallista pariin desiin vettä. Jotkut ihmiset haluavat myös lisätä hunajaa tai sitruunamehua maun parantamiseksi.

Omenaviinietikkaa voi käyttää myös salaattikastikkeena tai marinaadina.

Haitat

Liiallinen omenaviinietikan kulutus voi johtaa sivuvaikutuksiin, kuten hammaskiilteen eroosioon, kurkun ärsytykseen ja alhaisiin kaliumtasoihin. On tärkeää laimentaa omenaviinietikka ja kuluttaa sitä kohtuudella. Jos kärsit maha- tai refluksiongelmista, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat omenaviinietikan käytön. Nämä haitat on hyvä ottaa huomioon, kun omenaviinietikkaa käyttää jatkuvasti.

Yhteenveto

Omenaviinietikkaa on käytetty vuosisatojen ajan luonnollisena lääkkeenä erilaisiin terveysongelmiin. Se on rikas etikkahapon lähde ja sisältää erilaisia vitamiineja ja kivennäisaineita. Omenaviinietikan terveyshyötyjä ovat mm. tehostunut painonpudotus, verensokerin hallinta ja ruoansulatuksen paraneminen. Sitä voidaan käyttää monin eri tavoin, kuten veteen laimennettuna, salaatinkastikkeena tai marinadeihin lisättynä.

Osta omenaviinietikkaa netistä

VerkkokauppaOstoksille

Lisäravinteet, urheiluvaatteet ja varusteet Fitnesstukun laajasta valikoimasta.
Siirry verkkokauppaan

Suomalainen hyvinvoinnin ja ekologisen elämäntavan verkkokauppa.
Siirry verkkokauppaan

Apteekkituotteet ja uutuudet kauneuteen ja hyvään oloon. Edullisesti.
Siirry verkkokauppaan