Terveellinen snacks

Terveelliset snacksit – 9 oikeasti hyvää herkkua

Terveelliset välipalat ovat tärkeä osa mitä tahansa tasapainoista ruokavaliota. Mutta entäs terveelliset snacksit? Mitä hyvää ja terveellistä voi oikeasti ottaa mukaan leffaan tai nauttia koti-iltana ilman pelkoa lihomisesta?

Me listasimme 9 herkullista ja terveellistä snacksiä!

1. Tuore hedelmä

Tuoreet hedelmät ovat herkullinen ja ravitseva välipala, jonka voi nauttia milloin tahansa. Hedelmät ovat loistava vitamiinien, kivennäisaineiden ja kuidun lähde. Jos haluat vähän eksperimentoida, kokeile viipaloituja omenoita mantelivoin kanssa, marjoja kreikkalaisen jogurtin kanssa tai banaania kourallisen pähkinöiden kanssa (tai 100 % maapähkinävoin kanssa).

2. Pähkinät ja siemenet

Yllättävän hyvää sellaisenaan, vielä parempaa paahdettuna! Pähkinät ja siemenet ovat loistava proteiinin, terveellisten rasvojen ja kuidun lähde. Niitä voi nauttia sellaisenaan tai sekoittaa marjojen tai rusinoiden kanssa. Kokeile manteleita, cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä, kurpitsansiemeniä tai auringonkukansiemeniä. Sopivat rouskuteltavaksi niin kotona kuin leffateatterissa.

3. Hummus ja dippikasvikset

Hummus on herkullinen ja terveellinen dippi, joka voidaan yhdistää viipaloitujen vihannesten kanssa terveeliseksi snacksiksi. Vihannekset, kuten porkkanat, kurkut ja paprikat, ovat vähäkalorisia ja sisältävät runsaasti ravintoaineita, joten ne ovat ihanteellinen snacksi. Hummusta voi hyvin ottaa mukaan reissuunkin.

4. Kreikkalainen jugurtti

Vaikka sitä ei ehkä leffaan tule raahattua, kreikkalainen jogurtti on loistava proteiinin lähde, ja sen voi nauttia sellaisenaan tai sekoitettuna tuoreiden hedelmien tai hunajan kanssa. Etsi tavallista maustamatonta kreikkalaista jogurttia ja makeuta se luonnollisesti itse hunajalla tai tuoreilla hedelmillä.

5. Paahdetut kikherneet

Paahdetut kikherneet ovat rapea ja täyttävä välipala, joka on täynnä proteiinia ja kuitua. Pyöritä vain kikherneet oliiviöljyssä ja suosikkimausteissasi ja paista sitten uunissa rapeiksi. Todella maukas ja terveellinen snacksi.

6. Kotitekoiset granolapatukat

Kotitekoiset granolapatukat ovat terveellisempi vaihtoehto kaupasta ostetuille patukoille, jotka ovat usein täynnä lisättyjä sokereita ja säilöntäaineita. Kokeile valmistaa omia granolapatukoita kaurasta, pähkinöistä, siemenistä ja kuivatuista hedelmistä, jotta saat terveellisen välipalan, joka kulkee mukanasi mihin vaan.

7. Keitetyt munat

Kovaksi keitetyt munat ovat kätevä ja proteiinipitoinen välipala, joka voidaan nauttia sellaisenaan tai viipaloituna salaatteihin. Ne on helppo valmistaa ja säilyvät jääkaapissa jopa viikon. Tietysti kaikki eivät pidä munia herkkuna, mutta ne sopivat yllättävän hyvin leffailtaan.

8. Tumma suklaa

Tumma suklaa on herkullinen ja terveellinen snack, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja on terveellinen sydämelle. Valitse tummaa suklaata, jossa on vähintään 70 % kaakaota, ja nauti pieni pala suklaata terveellisenä herkkuna.

9. Popcorn

Popcorn on vähäkalorinen ja runsaasti kuitua sisältävä välipala, joka voidaan nauttia sellaisenaan tai maustettuna yrteillä ja mausteilla. Vähärasvainen mikropopcorn on terveellisin vaihtoehto, ja sen voi maustaa sokerittomalla mausteseoksella tai ripauksella merisuolaa. Kyllä, popcorn on terveellistä!

Yhteenveto

Nämä 9 terveellistä snacks-ideaa tarjoavat erilaisia ravinteita sisältäviä vaihtoehtoja, joista voit nauttia milloin tahansa. Helppoa, hyvää ja terveellistä!